2016. április 15., péntek

Részletes kritika #7 - Angyalok szárnyán

Sziasztok! Itt lennék egy újabb részletes kritikával. Remélem tetszeni fog! :D

Írónő: Kanna-chan
Blog címe: Angyalok szárnyán
Blog linkje: http://gondolatok2016.blogspot.hu/
Desing: Szerintem...
Fejléc: Sullivan Carina (Black Lotus)




Első benyomás
Legelőször a gyönyörű fejléc ragadta meg a figyelmemet. Csodálatos lett és kész. A designel ki vagyok békülve, tetszik. Novellás blogokat még nem olvastam, így nem tudtam összehasonlítani a tiédet a másokéval.

Design
A design tetszik. A betűstílust és a fejlécet imádom. (Gratulálok a Black Lotus-nak! Szép munka!) Az utóbbit esetleg egy kicsit kisebbíthetnéd, mert nagy helyet foglal. Szép a színvilág. A háttérrel szintén az a bajom, hogy egyszerű és nincs rajta semmi minta, de a fejléc elvonja a figyelmet, így igazából nem feltűnő.

Modulok
A modulokkal nincs semmi bajom. Minden rendben van. Én személy szerint azt hiányolom, hogy milyen fajta novellákat olvashatunk. Kéne egy fülszöveg. Számomra így jobban átlátható.

Novellák
A blogon egyenlőre három novellát olvashatunk el. Külön-külön fogom mindegyiket elemezni.

BELEŐRÜLVE A TUDATLANSÁGBA
Érdekes érzésem támadt, ahogy a novellát végigolvastam. A történet arról szól, hogy van egy lány, akinek a szerelmét elfogták és azt kérik cserébe, hogy a csaj öljön meg néhány embert. A vége happy end. Újra együtt lesznek a fellegekben. Leírja az egész érzéskavalkádot a novella. Nekem nagyon átjött.

HÓPELYHEK
Nem tudok ehhez a novellához semmit írni. A hangulatot szépen elővezetted, a történet és a fogalmazás tetszett.

TÚLZOTT HŰSÉG
Ezt a novellát az írónő újradolgozta. Mindkettőt elolvastam és összeraktam az eseményeket. Nagyon érdekes volt, amit írtál és ahogy írtad. Legelőször nem esett le, hogy egy hercegnőről van szó, de aztán rájöttem. A rajzolás fura volt nekem. Miért kell egy királykisasszonynak rajzolni. Nem abból fog megélni...
Összességében nagyon tetszett! Bár az elején néha összezavarodtam. Szépen fogalmazol!

Cím
Angyalok szárnyán...Ezt a címet nem értem. Esküszöm végig azon gondolkoztam, hogy mit akar ez kifejezni. Nem olvastam angyalokról a novelláidban. Az is lehet viszont, hogy ez egy átvitt értelemben létrehozott cím. Angyalok, mint jó emberek. Lehet, hogy azt fejezi ki, hogy minden jó ember végül győzedelmeskedik?

Összegzés
A desing és a fejléc szuper, a modulok rendben vannak, szépen fogalmazol. Egyedül a címmel van nagy problémám. Összességében ez egy nagyon ígéretes blog! Követni fogom! További sikereket kívánok! :*
Pontozás: 10/8,5




2 megjegyzés:

Szablon wykonała Sasame Ka z Ministerstwo Szablonów
CREDITS
Png